KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Aktuality 2015 Lidé přicházejí na besedy o uprchlících s řadou otázek i návrhů
Zpět

Lidé přicházejí na besedy o uprchlících s řadou otázek i návrhů

Přidáno 6. 11. 2015
Ilustrační foto
Tisková zpráva KDU-ČSL, 6. 11. 2015

S otázkami, nad kterými přemýšlí a dávají si do souvislostí, ale i s návrhy, jak uprchlickou krizi řešit – s tím vším přicházejí lidé na setkání s politiky KDU-ČSL u diskusí o uprchlické krizi.

„Děkuji vám všem že jste přišli a že o této problematice přemýšlíte. Že pouze nepřijímáte informace, které se na vás valí ze všech stran, ale že o nich přemýšlíte, hledáte souvislosti a ptáte se, toho si vážím,“ řekl Pavel Bělobrádek královéhradeckému publiku na úvod.

Jan Bartošek, místopředseda sněmovny, se v Českých Budějovicích potkal také s několika desítkami lidí připravených diskutovat o uprchlictví. „KDU-ČSL si uvědomuje nutnost hovořit s lidmi o tom, co je v souvislosti s uprchlickou vlnou zajímá a těch otázek je celá řada. Proto již více než měsíc jezdí představitelé naší strany po městech celé republiky a besedují s lidmi. A určitě máme co říct, uprchlické krizi se naše strana věnuje minimálně již od podzimu loňského roku. Spolupracujeme s Charitou, odborníky i našimi europoslanci,“  řekl Jan Bartošek.

KDU-ČSL také na svém webu pravidelně plní a aktualizuje záložku věnovanou uprchlické krizi.

A co vás v souvislosti s uprchlickou vlnou zajímá?

Ochrana křesťanských hodnot, případný střet zvyků práv a křesťanů a přicházejících uprchlíků z islámských zemí, činnost tajných služeb nebo to, proč se této problematice věnuje vláda, která má své další povinnosti a zda není vhodnější, aby se řešení uprchlické krize věnoval samostatný úředník.

Záznam debaty v Hradci Králové /5.11.2015/:

Kontakt:
Petra Hrušová, tisková mluvčí KDU-ČSL
hrusova@kdu.cz, +420 731 603 853