KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Volby Volby 2020 Lídrem kandidátky za KDU-ČSL pro krajské volby v Královéhradeckém kraji se stal Pavel Bělobrádek
Zpět

Lídrem kandidátky za KDU-ČSL pro krajské volby v Královéhradeckém kraji se stal Pavel Bělobrádek

Přidáno 2. 12. 2019
Ilustrační foto
tisková zpráva
V pátek 29. listopadu se v Podbřezí konala nominační konference KDU-ČSL pro krajské volby 2020, které se zúčastnilo 37 delegátů. Lídrem se stal poslanec a bývalý předseda strany Pavel Bělobrádek (se ziskem 36 hlasů). KDU-ČSL jde i tentokrát do krajských voleb jako součást Koalice pro Královéhradecký kraj.

Dvojkou na kandidátce byl zvolen Martin Machů, který v současnosti působí jako volební manažer v KDU-ČSL. Na třetím a čtvrtém místě se umístil místostarosta Jičína Petr Hamáček a lékař z fakultní nemocnice prof. Jan Čáp, páté místo patří právničce Ditě Vávrové.
Koalice pro Královehradecký kraj funguje už 11 let
Koalice pro Královéhradecký kraj funguje už od roku 2008, přičemž v posledních krajských volbách v roce 2016 získala 9,75 % hlasů a pět mandátů. Značka Koalice pro Královéhradecký kraj bude pokračovat i v dalším volebním období 2020 – 2024 a naváže tím na více jak desetiletou historii vzájemné spolupráce KDU-ČSL s dalšími stranami.
Do krajské politiky míří nové tváře
„Bez funkce předsedy strany jsem se letos mohl daleko více věnovat práci poslance, krajského a městského zastupitele. Objíždím obce a instituce v regionu a snažím se pomáhat, kde to jde. Velmi mě to naplňuje a chci zkušenosti z vysoké politiky i z té na komunální úrovni využít ve prospěch spoluobčanů v rámci krajské politiky.“ konstatoval po svém zvolení Pavel Bělobrádek a dodal, že považuje propojení znalosti místní, krajské a celostátní politiky za výhodu v práci pro občany Královéhradeckého kraje. Jako lídr vedl kandidátku Koalice pro Královéhradecký kraj již v roce 2012, kdy obdržela 12%.