KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Aktuality 2023 Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL): Rasismus v Česku je na ústupu. Nesrovnávejme Pardubice s Francií

Přidáno 14. 7. 2023
CNN Prima NEWS
Srovnávat případ v Pardubicích, kdy řada lidí protestovala kvůli dosud neobjasněnému sobotnímu konfliktu mezi Romy a zřejmě Ukrajinci, s Francií nelze. V pořadu 360° to uvedl europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL). Lidovecký zástupce zároveň dodal, že v tuzemsku rasismus nesílí, naopak dle jeho slov spíš klesá.
„Myslím, že politici, a už jsem k tomu vyzýval při incidentu v Brně, by měli zachovat klid a i romští aktivisté by v současné době situaci neměli příliš komentovat. Emoce by měly utichnout na obou dvou stranách,“ sdělil Zdechovský.

Někteří odborníci v této souvislosti hovoří i o rasových problémech, to však Zdechovský zpochybnil. „Myslím si, že rasismus je v České republice dlouhodobě spíš na ústupu, než aby se ho nějakým způsobem snažil někdo rozdmýchávat. Naopak Romové ukazují, že jsou schopni se výborně začlenit do majoritní společnosti,“ dodal.

Více zde.