KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Aktuality 2024 Lidovce v Královehradeckém kraji povede nadále Jiří Veselý
Zpět

Lidovce v Královehradeckém kraji povede nadále Jiří Veselý

Přidáno 18. 3. 2024
Ilustrační foto
tisková zpráva
Zástupci královéhradeckých lidovců si v sobotu 16.3.2024 na krajské konferenci zvolili nové krajské vedení. Předsedou krajského výboru KDU-ČSL zůstává kardiolog Jiří Veselý, na postech místopředsedů budou působit místostarostové Červeného Kostelce a Jičína – Jiří Regner a Petr Hamáček.

Nově zvolený předseda Veselý není v politice žádným nováčkem. V roce 2008 vedl kandidátku Koalice pro Královéhradecký kraj, opakovaně byl zvolen krajským zastupitelem a více než patnáct let je také členem zdravotního výboru kraje. Dlouhodobě působí v krajském předsednictvu KDU-ČSL a současně je i členem celostátního výboru.

„V tomto roce nás čekají troje důležité volby, ve kterých je důležité uspět. Výsledek letošních voleb do Evropského parlamentu ovlivní nejen akceschopnost Evropské unie v pomoci napadené Ukrajině, ale spolurozhodne i o konkurenceschopnosti tohoto uskupení v čím dál více globalizovaném světě. Podzimní krajské volby pak budou mít zásadní dopad na budoucí vývoj našeho regionu. Do obou těchto voleb se chystáme jít v koalici a součástí sobotního jednání byl i výběr kandidátů do podzimních krajských voleb.“ uvedl Jiří Veselý.

V primárních volbách na lídra lidoveckých kandidátů vybrali delegáti konference úspěšného náměstka hejtmana Pavla Bělobrádka, další místa obsadili náchodská právnička Dita Vávrová, starosta Černčic Martin Machů, místostarosta Jičína Petr Hamáček a ředitel hradeckého Biskupského gymnázia Jiří Vojáček.